Traditioner

I Grønt Forum har vi flere årlige traditionelle aktiviteter og begivenheder såsom årsmøde og affaldsindsamling.

 • Affaldsindsamling

  Inden der kommer blade på buskene, og græsset vokser sig højt, er det en tradition i mange lokalsamfund at deltage i den årlige affaldsindsamling, som finder sted i Vejle Kommune og i hele landet samme weekend hvert år.

  Affaldsindsamling er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. I Vejle Kommune er det Grønt Forum der koordinere indsatsen i samarbejde med Materielgården og AffaldGenbrug. Projektet har eksisteret i 14 år.

  Ca. 1.000 børn og voksne plejer at gå ud og samle øldåser, ispapir og brugte bildæk op, så grønne områder, krat og grøftekanter over hele kommunen bliver trimmet for ting, der ikke hører hjemme i naturen.

  Man kan deltage som en forening, et lokalråd eller andre former for grupper. Og man samler affald i det lokalsamfund, man hører til. Man kan også deltage som privatperson, uanset hvor man bor i kommunen.

  På Affaldsindsamlingen i 2021  den 17.-18. april, samlede næste 900 mennesker affald i Vejle Kommune. I alt blev der samlet 3 tons i naturen, byer og vejgrøfter. Tusind tak til jer alle der har givet en hånd for vores natur.

  Læs mere på https://www.affaldsindsamlingen.dk/

 • Ren Natur

  Grønt Forum har siden 2019 tilmeldt Vejle Kommune til projektet ’Ren Natur’, som miljøorganisationen Hold Danmark Rent står bag. Her får lokale foreninger mulighed for at trække i arbejdstøjet, rydde op i naturen og samtidig tjene 3000 kroner til foreningskassen.

  Vejle Kommune deltager i projektet som en stor kommune. Det betyder, at der er hele 15 ruter at vælge imellem, mens arbejdet kan udføres i perioden maj-oktober. Ruterne er fastlagt af Vej & Park, så der bliver rengjort langs flere veje og stier i kommunen. Hold Danmark rent koordinerer indsatsen og tilmelding til projektet sker altid hos dem.

  Læs mere om projektet på: https://rennatur.org/

 • Grønt Forums Årsmøde

  Hvert år holder Grønt Forums sekretariat årsmøde for netværket.  Målet med årsmødet er at give deltagerne konkrete oplevelser af, hvad man kan få ud af at være aktiv i netværket, uanset om man er en forening, virksomhed eller en person, der brænder for at gøre en forskel i kampen mod klimaudfordringerne, brænder for borgerinddragelse eller vil bakker op om kommunens arbejde med den grønne omstilling. Vi sørger altid for et spændende program med indlæg og workshop.

  Her kan du se referatet fra Årsmøde 2020.

  Årsmødet for 2021 er blevet aflyst på grund af covid19-situationen, men kommer stærkt igen i 2022.

   

 • Naturens Dag


  Vejle Kommune afholder Naturens dag hvert år i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Aktiviteterne koordineres af Grønt Forum og arrangeres af frivillige, foreninger og institutioner. Ønsker du at vide mere om de mange oplevelser, der er på programmet i år, kan du læse mere på www.vejle.dk/naturensdag, hvor du kan finde et oversigtskort og beskrivelse af arrangementerne.

  Du kan også finde spændende arrangementer i hele Danmark, på hjemmesiden www.naturensdag.dk.

  Vil du vide mere om friluftsfaciliteter i Vejle kommune, kan du besøge www.oplevvejle.dk eller www.udeliv.vejle.dk, hvor du også kan booke shelters og meget mere.

Hvis du har spørgsmål til nogle af Grønt Forums traditioner eller ønsker at tilmelde dig eller din forening til et event, så kontakt Dana:

Dana Laura Cernat Projektleder
Send e-mail telefon 21 34 04 53