Tips til et grønnere liv

Her på siden kan du finde tips og eksempler på hvordan du kan leve mere bæredygtigt. Vi opdaterer løbende siden og du er meget velkommen til at komme med ideer og gode historier vi kan dele. Send dem til Maren på mamaa@vejle.dk.

Briller, notesblok og fotos ovenpå et verdenskort

Oplevelser

Visit vejle har formuleret ti råd til en grøn ferie

Find dem her.

 

Bolig

SparEnergi.dk

SparEnergi.dk får du opdateret information om energiforbrug og energiløsninger i hjemmet, på arbejdspladsen og i det offentlige. Du finder værktøjer, der kan hjælpe dig med at spare energi, og tjeklister, beregnere og produktlister til både el og varme. Det er Energistyrelsen, der står bag SparEnergi.dk. 

 

Klimaklar bolig

Med Klimaklar Bolig kan du som borger og boligejer finde inspiration til at håndtere udfordringer med ekstremvejr, før du oplever en ubehagelig episode. Klimaklar Bolig er udviklet af Miljøstyrelsen i samarbejde med Operate, Thomas CGI design, Energistyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut.

 

Natur

Klimahaver 

Grønt Forum administrer Facebook-gruppen Alt om klimahaver. Her kan du bl.a. finde inspiration til hvordan du kan komme i gang med at etablere en klimavenlig have. Se mere her.

 

Inspirerende podcasts og tv-serier

Minimalisme &...

Jane Ibsen Piper, der også er forfatter på bogen Den Lille Guide Til Minimalisme, har forfattet denne podcast om minimalisme, og hvordan man kan arbejde med at sænke sig forbrug og leve et mere bæredygtigt liv. Find podcasten her.

 

Klimapodcasten: Den Grønne Løsning

Information har lavet denne podcast om klimaudfordringerne, hvor værterne hver uge taler med en forsker om hvordan vi løser klimaudfordringerne og giver et videnskabeligt perspektiv på forskellige klimaemner.  Find podcasten her.

 

Jagten på et bæredygtigt liv

Podcasten fortæller om en familie fra økosamfundet Friland og deres jagt på et mere bæredygtigt liv. I podcasten fortæller de om deres rejse fra parcelhus til økosamfundet Friland, og om hvordan de fx bygger deres eget bæredygtige halmhus, anskaffer en elbil og snakker med folk der har inspireret dem i fht. bæredygtig livsstil. Find podcasten her.

 

Giv os naturen tilbage

Frank Erichsen og Hjørring Kommune er gået sammen om at redde sommerfugle, bier og vilde planter. Danmark største naturforandring kræver deltagelse fra private borger, erhvervsliv, landbrug og kommunens ansatte. Men kan de overhovedet gøre en forskel? Følg den kæmpe indsats for at få naturen tilbage på DR her.