Nyt i Vejle Kommune

Her kan du finde events og nyheder om hvad der sker i Vejle Kommune inden for miljø, klima, natur, bæredygtighed og den grønne omstilling.

 • Klimaplan 2020 - 2050

  Byrådet vedtog onsdag 9. december 2020 Klimaplanen, der skal sætte retning for kommunens arbejde med at opnå målet om klimaneutralitet i 2050 og delmålet om nedbringelse af CO2-udledningen i 2030.

  Du kan finde klimaplanen her.

 • Ny Rosborg - En bæredygtig bydel i ådalen

  Målet med Vejles nye bydel Ny Rosborg, er at skabe fremtidens bydel, hvor det blå og det grønne landskab er rygraden. Det bliver et hjem for mange, men også et område der er åbent for alle, og hvor der er plads til at gå på opdagelse.

  Arbejdet er i fuld gang, og de første byggerier forventes at skyde op indenfor de næste 2-3 år.

  Allerede nu kan du gå på oplevelse i området og besøge forskellige mødesteder, hvor vi sammen kan eksperimentere og blive klogere på emner som bæredygtighed og fællesskaber. Alt sammen for at blive klogere på, hvordan får det bedste frem i den nye bydel. 

  Læs mere om Ny Rosborg på Vejle Kommunes hjemmeside.

 • Reflow

  Som den eneste kommune i Danmark er Vejle udvalgt til være med i EU-projektet Reflow, som skal bane vejen til at minimere forbruget af plast og forvandle plastaffald til en ressource.

  Kommunen får knap 3,8 mio. kr. af EU til projektet, som skal gennemføres i Vestbyen i Vejle. Projektet skal gennemføres i Vejle Vestby sammen med beboere, som tidligere har vist stor interesse for at gøre noget ved plastudfordringen.

  Derudover er tilknyttet en række andre aktører bl.a. FABLAB i Spinderihallerne samt små og mellemstore virksomheder.

  Læs mere om Reflow her.

 • Ny genbrugsplads

  Vejle Kommune har gennem to årtier gået forrest i arbejdet med fremtidens løsninger for affaldsområdet med et af landets højeste udsorteringsprocenter som resultat.

  Nu er kommunen klar til at tage næste skridt med et helt nyt ressourcecenter (RCV), der skal kunne rumme fremtidens affaldshåndtering med endnu mere genanvendelse, ny teknologi og meget bedre forhold for borgerne. Det hele kommer under tag, så borgerne altid kan sortere i tørvejr, og det øger også kvaliteten af affaldet.

  Det nye ressourcecenter skal ligge på Juelsmindevej i Vejle Nord og forventes at kunne åbne i 2022.

  Læs mere om det nye ressourcecenter og følg udviklingen på Vejle Kommunes hjemmeside.

 • Råd og vejledning til grønne iværksættere

  Vejle Kommunes hold af erhvervskonsulenter yder hjælp og rådgivning til iværksættere, der arbejder med udviklingen af fremtidens grønne energiløsninger.

  Man kan få hjælp til: Matchmaking for grønne virksomheder; Risikovillig kapital til kloge idéer; Vækst via internationalisering; Green Start Up; Test, demonstration og udvikling.

  Læs mere om mulighederne og få virksomhedsrådgivning til iværksætterideer på Vejle Kommunes hjemmeside.

 • Økolariet

  Kommunen indgår i et samarbejde med viden- og oplevelsescentret Økolariet, som gennem udstillinger, undervisning og events oplyser børn om bæredygtighed og vigtigheden af affaldssortering.

  Blandt andet har Økolariet skabt et nyt udstillingsrum, hvor man gennem året vil have skiftende udstillinger og aktiviteter, som tager udgangspunkt i FN's Verdensmål for udviklingen af en bæredygtig klode. I rummet er der, ud over udstillinger, bløde møbler og et bord, hvor gæsterne kan sidde og tegne og lave små spil, så der er noget for alle aldersgrupper.

  Læs mere om Økolariet på deres hjemmeside her.