Bliv aktiv

Få sparring eller inspiration til at komme igang med grønne initiativer, eller se hvordan du kan blive en del af en eksisterende aktivitet.

Få hjælp til at komme igang med jeres grønne projekt i Grønt Forum

Grønt Forum er et netværk og en platform for aktive foreninger, aktører, ildsjæle og lokalsamfund der arbejder med alle emner inden for bæredygtighed, den grønne omstilling og klima. Læs mere om Grønt Forums sekretariatet.

Igennem Grønt Forum kan du få hjælp til at komme i gang med eller udbrede dine ideer, aktiviteter og projekter.

Du kan:

 • Få hjælp til udvikling, fundraising og gennemførsel af ideer og projekter,
 • Få hjælp til brobygning til andre aktive og Vejle Kommunes forvaltninger 
 • Søge midler til jeres grønne projekter.
 • Blive en del af faste traditioner såsom affaldsindsamling og deltage i arrangementer som Grønt Forums Årsmøde eller Naturens Uge.
 • Holde dig informeret om hvad der sker i Grønt Forums netværk og sekretariat gennem Grønt Forums Nyhedsbrev, emailliste eller følg Grønt Forum på de sociale medier.

Hold dig opdateret

Få nyheder om hvad der foregår i Grønt Forums netværk og sekretariat.

 

Modtag invitationer og nyheder på e-mail

Grønt Forums sekretariat har lavet en kontaktliste for netværket, hvor man modtager invitationer til grønne events, tilbud og andre relevante nyheder direkte på mail. Det er kun Grønt Forums sekretariat der udsender mails, men man kan som netværksmedlem få hjælp til at dele sine invitationer og nyheder så længe det er relevant for netværket. Send en mail til Dana på dalce@vejle.dk for at blive tilmeldt eller høre om du kan få lov til at sende noget ud i netværket.

 

Nyhedsbreve

Grønt Forums sekretariat udsender nyhedsbreve to gange årligt om aktiviteter i netværket, sekretariatet og i Vejle Kommune.

Bliv en del af Grønt Forums traditioner

 • Grønt Forums Årsmøde

  Hvert år holder Grønt Forums sekretariat årsmøde for netværket.  Målet med årsmødet er at give deltagerne konkrete oplevelser af, hvad man kan få ud af at være aktiv i netværket, uanset om man er en forening, virksomhed eller en person, der brænder for at gøre en forskel i kampen mod klimaudfordringerne, brænder for borgerinddragelse eller vil bakker op om kommunens arbejde med den grønne omstilling. Vi sørger altid for et spændende program med indlæg og workshop.

  Dato for årsmødet 2022 bliver snarrest meldt ud.

 • Forårsrengøring

  Inden der kommer blade på buskene, og græsset vokser sig højt, er det en tradition i mange lokalsamfund at deltage i den årlige Forårsrengøring, som finder sted i Vejle Kommune og i hele landet samme weekend hvert år.
  Ca. 1.000 børn og voksne plejer at gå ud og samle øldåser, ispapir og brugte bildæk op, så grønne områder, krat og grøftekanter over hele kommunen bliver trimmet for ting, der ikke hører hjemme i naturen.
  Affaldsindsamling er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. I Vejle Kommune er det Grønt Forum der koordinere indsatsen i samarbejde med Materielgården og Ressource&Genbrug og Økolariet.
  Man kan deltage som en forening, et lokalråd eller andre former for grupper. Og man samler affald i det lokalsamfund, man hører til. Man kan også deltage som privatperson, uanset hvor man bor i kommunen.
  Vi sender relevante informationer om Forårsrengøring og om hvordan du kan være med hvert år i januar.


  Læs mere på https://www.affaldsindsamlingen.dk/.

 • Ren Natur

  Grønt Forum har siden 2019 tilmeldt Vejle Kommune til projektet ’Ren Natur’, som miljøorganisationen Hold Danmark Rent står bag. Her får lokale foreninger mulighed for at trække i arbejdstøjet, rydde op i naturen og samtidig tjene 3000 kroner til foreningskassen.

  Vejle Kommune deltager i projektet som en stor kommune. Det betyder, at der er hele 15 ruter at vælge imellem, mens arbejdet kan udføres i perioden maj-oktober. Ruterne er fastlagt af Vej & Park, så der bliver rengjort langs flere veje og stier i kommunen. Hold Danmark rent koordinerer indsatsen og tilmelding til projektet sker altid hos dem.


  Læs mere og tilmeld dig projektet på: https://rennatur.org/.

 • Naturens Uge

  Vejle Kommune afholder Naturens uge hvert år i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Aktiviteterne koordineres af Grønt Forum og arrangeres af frivillige, foreninger og institutioner.

  Læs mere om de mange oplevelser, der er på programmet i år på Vejle Kommunes hjemmeside hvor du kan finde et oversigtskort og beskrivelse af arrangementerne.

  Du kan også finde inspiration eller søge efter spændende arrangementer i hele Danmark, på hjemmesiden www.naturensdag.dk.

  Vær med til at arrangere én dag i naturens uge ved at sende en e-mail til Dana, på dalce@vejle.dk.

  Vil du vide mere om friluftsfaciliteter i Vejle kommune, kan du besøge disse to hjemmesider og booke shelters og meget mere:

  www.oplevvejle.dk

  www.udeliv.vejle.dk

   

Bliv en del af en aktivitetsgruppe under Grønt Forum

 • Alt om klimahaver

  Grønt Forum administrer Facebook-gruppen Alt om klimahaver. Her kan du bl.a. finde inspiration til hvordan du kan komme i gang med at etablere en klimavenlig have.

  Find Facebook-gruppen her.

 • Gardeniser-netværket

  Gardeniser-netværket er et nyt tiltag i Grønt Forum, som er opstået i forbindelse med EU-projektet Gardeniser plus

  Netværket er åbent for alle frivillige og aktive der arbejder med byhaver, dyrkning, vild natur og biodiversitet.

  Netværket mødes cirka en gang i kvartalet. 

  For mere information eller deltagelse, kontakt Dana på dalce@vejle.dk.

 • Klimanetværk for lokalsamfund

  Klimanetværket for lokalsamfund er et nyt initiativ, der er opstået under Klimalandsbyprojektet, hvor Vandel blev valgt af Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati til sammen med Vejle Kommune i perioden 2021-2023 at eksperimentere med hvordan en landsby kan samles om at reducere sin CO2-udledning og skabe fællesskaber omkring klima.

  For mere information eller deltagelse, kontakt Maren på mamaa@vejle.dk.

 • Støtte til lokale fødevareproducenter

  Støtte til lokale fødevareproducenter er et nyt initiativ, der er opstået i samarbejde mellem lokale fødevareproducenter og ildsjæle, Grønt Forums sekretariat og Food Innovation House. Målet er at understøtte mere lokal produktion som led i klimaindsatsen og Vejles Klimaplan.

  For mere information eller deltagelse, kontakt Dana på dalce@vejle.dk.

 • Vejles Grønne Valg

  Vejles Grønne Valg er opstået som et lokalt initiativ i Vejle, ud fra EU-projektet CRETHINK

  I holdet bag Vejles Grønne Valg, sidder både borgere, erhvervsdrivende og kommunale initiativtagere, der er mødtes med passion og opbakning til Vejle fælles grønne omstilling.

  Vejles Grønne Valg tager udgangspunkt i detailbutikkerne i Vejle by, men alle butikker i kommunen må være med. Målet er at hjælpe detail igang med den bæredygtige rejse, og hjælpe kunderne med at tage bæredygtige valg i deres forbrug.

  Læs mere om Vejles Grønne Valg på deres Facebook-side.

 • Har du en ide til en ny aktivitetsgruppe?

  Hvis du har ønsker eller ideer til en ny gruppe, og har du lyst til at være med til at starte den op, så tag fat i Dana på dalce@vejle.dk.