Bliv aktiv

Få sparring eller inspiration til at komme igang med grønne initiativer, eller se hvordan du kan blive en del af en eksisterende aktivitet.

Få hjælp til at komme igang med jeres grønne projekt i Grønt Forum

Grønt Forum er et netværk og en platform for aktive foreninger, aktører, ildsjæle og lokalsamfund der arbejder med alle emner inden for bæredygtighed, den grønne omstilling og klima. Læs mere om Grønt Forums sekretariatet.

Igennem Grønt Forum kan du få hjælp til at komme i gang med eller udbrede dine ideer, aktiviteter og projekter.

Du kan:

 • Få hjælp til udvikling, fundraising og gennemførsel af ideer og projekter,
 • Få hjælp til brobygning til andre aktive og Vejle Kommunes forvaltninger 
 • Finde en oversigt over grønne frivillige initiativer i kommunen.
 • Søge midler til jeres grønne projekter.
 • Blive en del af vores netværk der samler grønne ildsjæle på tværs inden for temaer som biodiversitet og klimahandling.
 • Blive en del af faste traditioner såsom affaldsindsamling og deltage i arrangementer som Grønt Forums Årsmøde eller Naturens Uge.
 • Holde dig informeret om hvad der sker i Grønt Forums netværk og sekretariat gennem Grønt Forums Nyhedsbrev, emailliste eller følg Grønt Forum på de sociale medier.

Hold dig opdateret

Få nyheder om hvad der foregår i Grønt Forums netværk og sekretariat.

Grønt Forums sekretariat har lavet en kontaktliste for netværket, hvor man modtager invitationer til grønne events, tilbud og andre relevante nyheder direkte på mail. Det er kun Grønt Forums sekretariat der udsender mails, men man kan som netværksmedlem få hjælp til at dele sine invitationer og nyheder så længe det er relevant for netværket. Send en mail til Dana på dalce@vejle.dk for at blive tilmeldt eller høre om du kan få lov til at sende noget ud i netværket.

 

Nyhedsbreve

Grønt Forums sekretariat udsender nyhedsbreve to gange årligt om aktiviteter i netværket, sekretariatet og i Vejle Kommune.

Bliv en del af Grønt Forums traditioner

 • Grønt Forums Årsmøde

  Hvert år holder Grønt Forums sekretariat årsmøde for netværket.  Målet med årsmødet er at give deltagerne konkrete oplevelser af, hvad man kan få ud af at være aktiv i netværket, uanset om man er en forening, virksomhed eller en person, der brænder for at gøre en forskel i kampen mod klimaudfordringerne, brænder for borgerinddragelse eller vil bakker op om kommunens arbejde med den grønne omstilling. Vi sørger altid for et spændende program med indlæg og workshop.

  Dato for årsmødet 2022 bliver snarrest meldt ud.

 • Forårsrengøring

  Inden der kommer blade på buskene, og græsset vokser sig højt, er det en tradition i mange lokalsamfund at deltage i den årlige Forårsrengøring, som finder sted i Vejle Kommune og i hele landet samme weekend hvert år.
  Ca. 1.000 børn og voksne plejer at gå ud og samle øldåser, ispapir og brugte bildæk op, så grønne områder, krat og grøftekanter over hele kommunen bliver trimmet for ting, der ikke hører hjemme i naturen.
  Affaldsindsamling er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. I Vejle Kommune er det Grønt Forum der koordinere indsatsen i samarbejde med Materielgården og Ressource&Genbrug og Økolariet.
  Man kan deltage som en forening, et lokalråd eller andre former for grupper. Og man samler affald i det lokalsamfund, man hører til. Man kan også deltage som privatperson, uanset hvor man bor i kommunen.
  Vi sender relevante informationer om Forårsrengøring og om hvordan du kan være med hvert år i januar.


  Læs mere på https://www.affaldsindsamlingen.dk/.

 • Ren Natur

  Grønt Forum har siden 2019 tilmeldt Vejle Kommune til projektet ’Ren Natur’, som miljøorganisationen Hold Danmark Rent står bag. Her får lokale foreninger mulighed for at trække i arbejdstøjet, rydde op i naturen og samtidig tjene 3000 kroner til foreningskassen.

  Vejle Kommune deltager i projektet som en stor kommune. Det betyder, at der er hele 15 ruter at vælge imellem, mens arbejdet kan udføres i perioden maj-oktober. Ruterne er fastlagt af Vej & Park, så der bliver rengjort langs flere veje og stier i kommunen. Hold Danmark rent koordinerer indsatsen og tilmelding til projektet sker altid hos dem.


  Læs mere og tilmeld dig projektet på: https://rennatur.org/.

 • Naturens Uge

  Vejle Kommune afholder Naturens uge hvert år i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Aktiviteterne koordineres af Grønt Forum og arrangeres af frivillige, foreninger og institutioner.

  Læs mere om de mange oplevelser, der er på programmet i år på Vejle Kommunes hjemmeside hvor du kan finde et oversigtskort og beskrivelse af arrangementerne.

  Du kan også finde inspiration eller søge efter spændende arrangementer i hele Danmark, på hjemmesiden www.naturensdag.dk.

  Vær med til at arrangere én dag i naturens uge ved at sende en e-mail til Dana, på dalce@vejle.dk.

  Vil du vide mere om friluftsfaciliteter i Vejle kommune, kan du besøge disse to hjemmesider og booke shelters og meget mere:

  www.oplevvejle.dk

  www.udeliv.vejle.dk